Mehiläisen merkitys viljelyssä -livelähetys 29.7.2021

Tiesitkö, että moni peltokasvi hyötyy pölytyksestä ja onnistunut pölytys varmistaa esimerkiksi siementen tasaista tuleentumista?

Mehiläisen merkitys viljelyssä -etätapahtumassa keskustellaan viljelijä Miika Kahelinin kanssa siitä, miten mehiläiset vaikuttavat satoihin ja mille peltokasveille hyönteispölytystä tarvitaan. Tapahtumassa pääset liittymään keskusteluun etänä mikkisi avaamalla tai viestiboksia käyttäen. Tapahtuma lähetetään livenä suoraan viljelijän tattaripellolta, jolla tarhamehiläiset ovat pölyttämässä kukkia.

Tapahtuman järjestää Maatila 2030 ja Satoa ja Laatua Pölytyspalvelulla -hankkeet yhteistyössä.

Tule mukaan seuraamaan mehiläisten
ahkerointia kasvustossa!

Ilmoittaudu 28.7.2021 mennessähttps://link.webropol.com/s/mehilaistenmerkitysviljelyssa
Tilaisuus on maksuton.

Mehilñisen merkitys viljelyssñ 21024 1

Maiseman ja perinnebiotooppien merkitys pölyttäjille 04.08.2021

Tule mukaan oppimaan mesikasveista, pölyttäjistä ja monistamuista pölyttäjiin ja maisemaan liittyvistä asioista Jokioisille Elonkiertoon.

Maiseman ja perinnebiotooppien merkitys pölyttäjille -tapahtumassa kierretään ohjatusti Elonkierrossa ja kuullaan samalla asiantuntijapuheenvuoroja muun muassa Sakari Raiskiolta Luonnonvarakeskukselta, Sari Peltoselta ProAgrialta, Riikka Söyringiltä ProAgria Etelä-Suomesta ja Inka Nykäseltä Savonia-ammattikorkeakoululta. Kierron aikana pääset paikan päällä tutustumaan eri mesikasveihin, seoskasvustoihin ja mehiläispesiin.

Tapahtumassa kuullaan pölyttäjien tunnistamisesta, mehiläispesistä ja pölytyspalvelusta sekä siitä miten pölyttäjät näyttäytyvät uudessa tukijärjestelmässä, mesikasveista, pölytyksestä hyötyvistä viljelykasveista, maiseman merkityksestä ja perinnebiotoopeista sekä seoskasvustoista. Tapahtumassa on kahvitarjoilu, joten ilmoittauduthan mukaan ilmoittautumislinkistä, jotta osaamme varata kahvitarjoilua tarpeeksi.

Tilaisuuden järjestää Satoa ja laatua pölytyspalvelulla ja EcoStack -hankkeet.

Ilmoittaudu mukaan:https://link.webropolsurveys.com/S/E67F6806E9E5C663
Ajankohta: Tapahtuma peruttu
Osoite: Elonkierto, Ojaistentie 44, 31600 Jokioinen. 
Hinta: maksuton
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 29.7.2021

Tapahtuman aluksi kokoonnumme Elonkierron Makasiinikahvilalle. Voit katsoa Makasiinikahvilan tarkemman sijainnin Elonkierron digikartalta

Huom! Päivitys 30.7. Tapahtuma on peruttu! Pahoittelut kaikille jo tapahtumaan ilmoittautuneille.

mehiläinen rypsillä zoom

Maiseman ja perinnebiotooppien merkitys plyttñjille1024 1

 

 

 

Harmaahomeen ja siemenkotamädän biologinen torjunta- etätapahtuma 29.6.2021

Mansikan ja vadelman harmaahometta ja omenan siemenkotamätää voi torjua tehokkaasti myös biologisesti.
Etätapahtumassa käymme Lepaan Puutarhaoppilaitoksen omenatarhalla ja Pohjois-Savolaisella mansikkatilalla katsomassa, miten biologinen torjunta hoituu mehiläisten avulla. Mukana myös viljelijöiden haastattelut aiheeseen liittyen.

Lyhyessä webinaariosiossa Sanni Toratti Verderalta ja Wilhelmiina Kallio Biotus Oy:ltä kertovat taustatietoa käytettävästä Prestop® Mix valmisteesta sekä tutkimustuloksia sen tehosta. Lisäksi webinaariosiossa selviää, miten mehiläiset sitten käytännössä saa valjastettua kantamaan tehoaineen kukkiin.

Prestop® Mix:n tehoaine on Clonostachys rosea -sieni. Haitallisen sienen torjunta hoituu siis hyödyllisellä sienellä. Prestop® Mix valmiste on hyväksytty luomuviljelyyn ja se sopii myös tavanomaisen kasvinsuojelun rinnalle.
Tapahtuman järjestää Satoa ja laatua pölytyspalvelulla hanke yhdessä Verderan ja Biotus Oy:n kanssa.

Aika: 29.6. klo. 18–20.

Paikka: etäyhteys, lähetämme osallistumislinkin sähköpostiin

Ilmoittaudu mukaan linkistä: https://link.webropolsurveys.com/S/C4C2E46B75806CBB

Mehiläinen omenan kukalla Lepaa

Satoa ja laatua pölytyspalvelulla -hankkeessa meitä kiinnostaa paitsi tarhamehiläisten, myös luonnonpölyttäjien määrät. Pölyttäjiä voi laskea kuka tahansa pellollaan ja miksei myös puutarhassaan.

Alla olevan linkin kautta pääset webropol -kyselyyn, jonka voit täyttää älypuhelimella samalla kun kuljet pellolla. Kyselystä löytyvät ohjeet pölyttäjälaskennan tekoon ja tiedot voi lähettää meille saman tien.

https://link.webropolsurveys.com/S/F6ED3E3A656532FA

Aurinkoista kesää pölyttäjien parissa!

Pölytyspalveluilla sadonlisäystä ja tuottoa -työpaja
keskiviikkona 10.6.2020 klo 13–15
Microsoft Teamsin välityksellä

Työpajan esite ja ohjelma.

Työpajan yhteyshenkilö: Joanna Asumus (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 476 6831)
Bugs and Brands-hanke, Turun yliopisto

Satoa ja laatua pölytyspalvelulla -hankkeemme nimi kulkee Luonnonvarakeskuksella SaLaPöly -hankkeen nimellä.

  • 1
  • 2

Hankkeessa mukana

hankkeessat