Tietokortit mehiläisten kohtaamisestaIMG 20200701 WA0028

Työntekijöiden ja marjanpoimijoiden ohjeistaminen mehiläisten kohtaamiseen on hyvä tehdä, jos mehiläiset ovat pölyttämässä kasvustoja. Alla olevat tietokortit kertovat mehiläisten tekemästä tärkeästä työstä ja mehiläisten kohtaamisesta kasvustolla. Ne voi esimerkiksi tulostaa tilalle ohjeiksi itsepoimijoille ja työntekijöille. Tietokortit löytyvät suomeksi ja englanniksi.

Mehiläisten lähellä toimiminen, ohjeet itsepoimijoille ja työntekijöille:

Täällä pölytystä hoitavat mehiläiset -tietokortti

Here honeybees are taking care of pollination

somemainos loppuseminaari

Puhetta pölytyspalvelusta seminaari 28.10.2021 klo. 16:45-19:00

Nostetaan pörriäinen pöydälle ja keskustellaan tarhaajan ja viljelijän yhteistyöstä Puhetta pölytyspalvelusta -seminaarissa. Isäntänä illassa toimii Sakari Raiskio Lukelta ja vieraiksi saamme mehiläistarhaajan, marjanviljelijän sekä peltokasvipuolenviljelijän. Aiheina on mehiläistarhaajan ja viljelijän yhteistyö, biologinen mehiläisillä levitettävä kasvinsuojeluaine, investoinnit, pölytyspalvelun kannattavuus ja mehiläispesien siirtokalustot.  

Tilaisuuteen on mahdollista osallistua paikan päällä tai etäyhteydellä. Ilmoittauduthan tapahtumaan alla olevasta linkistä, jotta osaamme varata paikan päälle tuleville oikean määrän kahvitarjoilua ja lähettää etäyhteydellä oleville osallistumislinkin sähköpostiin.  

Ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/S/369C8028DE320E7D (Paikanpäälle tulija, ilmoittaudu viimeistään 24.10.)

Paikka: Savonia-amk Iisalmen kampus Auditorio (Pääsisäänkäynti, Haukisaarentie 2, Iisalmi) tai etäyhteys 

Aika: Torstai 28.10.2021. Kahvitarjoilu klo. 16:45 ja illan ohjelma klo. 17:00-19:00 

Pölyttäjäinfo 17.9.2021 IMG 20200709 WA0024 1

Satoa ja laatua pölytyspalvelulla ja EcoStack -hankkeet järjestivät ProAgrian asiantuntijoille Pölyttäjäinfon 17.9.2021.

Esityksissä käytiin läpi sitä miten pölyttäjät näkyvät uudella tukikaudella 2023-2027, miten ja mitä pölyttäjäystävällisiä viljelykasveja voidaan lisätä viljelykiertoon ja millaista on pölytyspalvelu peltokasveille mehiläistarhaajan näkökulmasta. 

Tapahtuman tallenteet pääset katsomaan Youtubesta osoitteista:

Osa 1. Pölyttäjiä tukevia toimenpiteitä tulevalla tukikaudella, Sari Peltonen ProAgria Keskusten Liitto

Osa 2. Miten ja mitä pölyttäjäkasveja viljelykiertoon, Sakari Raiskio Luonnonvarakeskus

Osa 3. Pölytyspalvelun tarjoaminen peltokasveille ja kukkajatkumon tärkeys pölyttäjille, Inka Nykänen Savonia-ammattikorkeakoulu/ EcoStack -hanke, Sari Peltonen ProAgria Keskusten Liitto

Tapahtuman PDF -esitykset voit katsoa alta: 

Pölyttäjät uudessa CAP:ssa, EcoStack -hanke, Sari Peltonen ProAgria Keskusten Liitto 17.9.2021

Pölyttäjäystävälliset viljelykasvivalinnat ja -menetelmät, Sakari Raiskio Luonnonvarakeskus 17.9.2021

Pölytyspalvelu peltokasveilla - Pölytyspalvelun tarjoajan näkökulma, Inka Nykänen Savonia-ammattikorkeakoulu 17.9.2021

Mehiläisen merkitys viljelyssä -livelähetys 29.7.2021

Tiesitkö, että moni peltokasvi hyötyy pölytyksestä ja onnistunut pölytys varmistaa esimerkiksi siementen tasaista tuleentumista?

Mehiläisen merkitys viljelyssä -etätapahtumassa keskustellaan viljelijä Miika Kahelinin kanssa siitä, miten mehiläiset vaikuttavat satoihin ja mille peltokasveille hyönteispölytystä tarvitaan. Tapahtumassa pääset liittymään keskusteluun etänä mikkisi avaamalla tai viestiboksia käyttäen. Tapahtuma lähetetään livenä suoraan viljelijän tattaripellolta, jolla tarhamehiläiset ovat pölyttämässä kukkia.

Tapahtuman järjestää Maatila 2030 ja Satoa ja Laatua Pölytyspalvelulla -hankkeet yhteistyössä.

Tule mukaan seuraamaan mehiläisten
ahkerointia kasvustossa!

Ilmoittaudu 28.7.2021 mennessähttps://link.webropol.com/s/mehilaistenmerkitysviljelyssa
Tilaisuus on maksuton.

Mehilñisen merkitys viljelyssñ 21024 1

Maiseman ja perinnebiotooppien merkitys pölyttäjille 04.08.2021

Tule mukaan oppimaan mesikasveista, pölyttäjistä ja monistamuista pölyttäjiin ja maisemaan liittyvistä asioista Jokioisille Elonkiertoon.

Maiseman ja perinnebiotooppien merkitys pölyttäjille -tapahtumassa kierretään ohjatusti Elonkierrossa ja kuullaan samalla asiantuntijapuheenvuoroja muun muassa Sakari Raiskiolta Luonnonvarakeskukselta, Sari Peltoselta ProAgrialta, Riikka Söyringiltä ProAgria Etelä-Suomesta ja Inka Nykäseltä Savonia-ammattikorkeakoululta. Kierron aikana pääset paikan päällä tutustumaan eri mesikasveihin, seoskasvustoihin ja mehiläispesiin.

Tapahtumassa kuullaan pölyttäjien tunnistamisesta, mehiläispesistä ja pölytyspalvelusta sekä siitä miten pölyttäjät näyttäytyvät uudessa tukijärjestelmässä, mesikasveista, pölytyksestä hyötyvistä viljelykasveista, maiseman merkityksestä ja perinnebiotoopeista sekä seoskasvustoista. Tapahtumassa on kahvitarjoilu, joten ilmoittauduthan mukaan ilmoittautumislinkistä, jotta osaamme varata kahvitarjoilua tarpeeksi.

Tilaisuuden järjestää Satoa ja laatua pölytyspalvelulla ja EcoStack -hankkeet.

Ilmoittaudu mukaan:https://link.webropolsurveys.com/S/E67F6806E9E5C663
Ajankohta: Tapahtuma peruttu
Osoite: Elonkierto, Ojaistentie 44, 31600 Jokioinen. 
Hinta: maksuton
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 29.7.2021

Tapahtuman aluksi kokoonnumme Elonkierron Makasiinikahvilalle. Voit katsoa Makasiinikahvilan tarkemman sijainnin Elonkierron digikartalta

Huom! Päivitys 30.7. Tapahtuma on peruttu! Pahoittelut kaikille jo tapahtumaan ilmoittautuneille.

mehiläinen rypsillä zoom

Maiseman ja perinnebiotooppien merkitys plyttñjille1024 1

 

 

 

Hankkeessa mukana

hankkeessat